Verschillende boekhoudprogramma’s

Om jou een inkijkje te geven in de verschillende boekhoudprogramma’s die er in Nederland beschikbaar zijn hebben we voor jou alle boekhoudpakketten op een rijtje gezet. Onze boekhoudvergelijkvers zijn inmiddels door meer dan 1000+ mensen gebruikt, waardoor boekhouden eenvoudig bij te houden is.

Eenvoudig boekhouden begint bij jezelf. Vergelijk en ontdek!

Boekhoudprogramma vergelijker..

Als zelfstandig ondernemer dien je de Belastingdienst overzichten te sturen van bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaves. Je zou dit kunnen bijhouden op papier of via een Excel spreadsheet, maar er zijn ook diverse eenvoudige boekhoudprogramma’s te vinden. Elk boekhoudpakket heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Om erachter te komen welk boekhoudpakket bij jou past, is het belangrijk om je wensen en behoeften te vergelijken met de bovenstaande boekhoudpakketten.

Overzicht boekhoudprogramma’s zzp’ers

Wanneer je net je eigen onderneming bent begonnen, dan heb je waarschijnlijk nog geen budget om een professionele factuur te maken. Tussen bovenstaande boekhoudprogramma’s staat er ook verschillende boekhouders voor startende ondernemers en zelfstandig ondernemers. Veelal zijn de eerste drie facturen gratis, waarbij de programma’s meestal simpel in gebruik te zijn.

Een boekhoudprogramma heeft alleen maar voordelen.

Waarop moet je letten?

Wanneer je voor de allereerste keer een financiële administratie opzet, dan is het belangrijk dat je aan alle eisen van de overheid voldoet. De Belastingdienst heeft wil dat jij op een bepaalde manier factureert. Bovenstaande eenvoudige boekhoudprogramma’s bieden hiervoor de ondersteunende software, waardoor jij gemakkelijk kan boekhouden.

Alle boekhoudprogramma’s voldoen aan de wensen van de Nederlandse Belastingdienst, maar de prijzen kunnen variëren. Zelfstandig ondernemers en startende ondernemers zullen dit vaak meenemen in hun vergelijking. Gelukkig zijn er vaak gratis boekhoudprogramma’s te vinden. Bekijk de boekhoudvergelijker en vraag jouw gratis proefperiode aan!

Vergelijken is het beste wat je kan doen, zeker als zzp’er!

Verschillen in de boekhoudprogramma’s

Naast de prijzen is het belangrijk om ook te kijken naar de software mogelijkheden die de boekhoudprogramma’s aanbieden. Er zijn nog altijd boekhoudprogramma’s die niet via de cloud werken, terwijl dat ervoor zorgt dat jij gemakkelijk jouw data kan koppelen en dat er altijd een reservekopie beschikbaar is. Het grootste verschil zit hem in het feit dat je in een later stadium mogelijkheden tegenkomt die je wil gaan gebruiken. Wij raden je aan om vooraf de mogelijkheden per boekhoudpakket te vergelijken en het eenvoudigste boekhoudpakket aan te schaffen of gebruik te maken van een gratis proefperiode.

Functies waar zzp’ers op moeten letten

Het is vooral belangrijk dat het boekhoudprogramma jou een goed overzicht geeft van bijvoorbeeld je omzetcijfers en dat dit goed te gebruiken is. Wanneer je klanten-, debiteuren-, of de personeelsadministratie wil gebruiken, dan moet je hier aparte software voor aanschaffen. Hierdoor is het beter om één pakket aan te schaffen die je in de boekhoudvergelijker kan bekijken.

Waar moet ik op letten bij een boekhoudprogramma?

Alle bedrijven die boekhoudprogramma software verkopen voldoen aan de eigen van de Belastingdienst, maar er zitten bijvoorbeeld wel verschillen in de gebruiksvriendelijkheid, functies en de maandelijkse kosten (na de gratis proefperiode). Via deze pagina bieden we jouw een overzicht van alle betaalbare boekhoudpartijen die voldoen aan een goede gebruiksvriendelijkheid met een zacht prijsje.

Welke functies zijn belangrijk mij?

Er zijn diverse verschillen tussen de boekhoudprogramma’s die we bovenaan in de vergelijker hebben staan. Het is daarom belangrijk om na te gaan welke functies jij precies verwacht van een boekhoudpakket. Wij raden je aan om de websites van de boekhoudpartijen uit de boekhoudvergelijker te bezoeken en dit af te stemmen op de wensen en behoeften van jou als zelfstandig ondernemer of mkb’er.

Wat is het beste boekhoudpakket?

De boekhoudpakketten hebben ieder hun eigen specialiteiten, waardoor het lastig is om te zeggen wat het beste is voor jou. Hierdoor hebben wij een overzicht gemaakt van de beste boekhoudprogramma’s op de Nederlandse markt. Het is belangrijk om vooraf te bedenken welke software pas jouw ondernemingsvorm past en boekhouden een fluitje van een cent wordt.

Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is een programma waarbij je gebruik maakt van betaalde software. Deze software kan jou helpen op facturen te maken en je financiële administratie overzichtelijk te houden.

Heb ik een boekhoudprogramma nodig?

Wij raden je aan om gebruik te maken van een boekhoudprogramma, omdat dit je heel veel tijd kan besparen per jaar. Deze tijd kan je gebruiken om je onderneming uit te bereiden en het boekhouden geen rompslomp meer is.