Blogartikel

Gratis VPN Nederland

Gratis VPN Nederland
Geschreven door Redactie

Ben je op zoek naar een Gratis VPN verbinding in Nederland of ben je benieuwd wat een VPN verbinding precies inhoudt? Lees dan snel verder!

Een VPN verbinding is een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en de server van de VPN. Alle data die jij gebruikt tijdens het internetten wordt via de server van de VPN gecommuniceerd. Hierdoor ben je optimaal beschermd tegen cybercriminelen en kun je geografische blokkades eenvoudig ontlopen. Een makkelijk voorbeeld, je het goedkopere Netflix abonnement in Turkije aanschaffen en in Nederland spotgoedkoop tv kijken.

Op deze pagina proberen we je zo goed mogelijk te informeren over hoe zo een virtual private netwerk werkt en waar je gratis een VPN verbinding in Nederland kan gebruiken. Ten slotte hebben we de beste, gratis en goedkoopste VPN verbinding hieronder benoemd.

ProviderEigenschappenScoreMeer info
✔️ Geen logs
✔️ Hoge snelheid
✔️ Dedicated ip
✔️ Goede apps
✔️ Beste prijs
✔️ 30 dagen gratis
9,5Bezoek website
✔️ Geen logs
✔️ Mogelijkheid tot dedicated ip
✔️ Goede software & apps
✔️ Goed geprijsd
9,2Bezoek website
✔️ Zeer goede privacy
✔️ Goedkoopste premium VPN
✔️ Gemakkelijke software
✔️ 45 dagen niet goed, geld terug garantie
9,0Bezoek website
✔️ Erg goedkoop
✔️ Hoge snelheid
✔️ Onbeperkt aantal connecties
✔️ Geen logs
8,75Bezoek website

Nu je weet wat de beste, gratis en goedkoopste VPN verbinding is, zullen we ook informatie geven wat een VPN precies is, hoe het werkt en je de VPN kan inzetten voor diverse doeleinden. We hebben de uitleg aan de hand van de uiteenlopende onderwerpen op een rijtje gezet.

Wat is een VPN?

Een Gratis VPN verbinding is een privénetwerk waar je met 100% zekerheid veilig data kan uitwisselen met andere gebruikers van het internet. Kortom, de gegevens worden versleuteld, waardoor jouw gegevens veilig zijn. Ter illustratie hebben we een afbeelding van hoe een VPN werkt hieronder afgebeeld.

Gratis VPN Nederland
VPN schematisch weergegeven

Een beveiligde verbinding is in het leven geroepen om portable computers, zoals in de trein, verbinding te laten maken met beveiligde netwerken. De netwerken in de trein zijn onbeveiligd, waardoor je kans hebt op onveilige situaties. Hackers kunnen hierdoor gemakkelijk jouw data aftappen. Omdat de VPN verbinding beveiligd is, kan je met een gerust gevoel op een veilige manier data versturen naar bijvoorbeeld je collega’s.

Een VPN wordt op dit moment vooral gebruikt om geografische blokkades te omzeilen en als bescherming tegen cybercriminelen. Dit wordt gedaan door een abonnement te nemen op een VPN service, zoals die van NordVPN. Met de software kun je eenvoudig een connectie maken met een VPN server en wordt je data versleuteld via deze server geleid.

Om het verhaal hierboven wat duidelijkheid te geven laten we hieronder schematisch zien hoe een VPN netwerk werkt.

Makkelijk via VPN provider

Het eenvoudigste om gebruik te maken van een VPN verbinding is door een abonnement af te sluiten bij een van de servers. Dit wordt ook wel VPN provider genoemd. Er zijn diverse providers die tegen een kleine vergoeding en een gratis startperiode een VPN server wereldwijd kunnen aanbieden. Deze providers kunnen jou enkele garanties geven, namelijk geen logs, hoge snelheid, wereldwijde servers, niet goed geld terug garantie en het belangrijkste is een veilige verbinding.

Wij hebben diverse diensten uitgebreid getest en over alle geteste VPN diensten hebben wij een duidelijke voorkeur gecreëerd. Boven ons lijstje staat NordVPN. NordVPN is een gratis VPN server die je 30 dagen kan gebruiken. Na 30 dagen betaal je een kleine vergoeding per maand. Je betaald slechts €3,- of €4,- per maand. Ook hebben we andere VPN diensten beoordeeld. Alle VPN providers zullen we uitsluitend beoordelen, zodat jij de beste keuze kan maken!

NordVPN

NordVPN

NordVPN is een van de grootste en bekendste VPN aanbieders. De afgelopen jaren hebben we veel ontwikkelingen doorgevoerd. Dit is ook merkbaar in de functionaliteiten. Voor alle bekende besturingssystemen is er bepaalde software te gebruiken. Ook op de website van NordVPN vind je uitgebreide informatie over hoe je een veilige verbinding actief krijgt op een DD-WRT router.

De internet verbindingen van NordVPN hebben wij meerdere malen geprobeerd te testen. In alle testen is naar voren gekomen dat de verbinding snel, stabiel en zonder problemen gebruikt kan worden. Dit is erg handig wanneer je een torrent VPN zoekt. Ten slotte staat NordVPN bekend om de privacy die ze met 100% kunnen garanderen. Het is één van de bekendste en beste VPN diensten voor de mensen en ondernemers voor diegene die anoniem willen internetten.

ExpressVPN

ExpressVPN

Wanneer je ExpressVPN vergelijkt met de andere VPN diensten, dan is het een stukje duurder. In ruil voor deze prijs krijg je wel een goede service en zijn de beveiligde verbinden snel en goed. Ook is bezit ExpressVPN de juiste software voor je mobiele telefoon, zoals je iPhone en Android.

CyberGhost VPN

Cyberghost

CyberGhost VPN is een prima VPN verstrekker, waarbij de kwaliteit van de afgelopen tijd een stukje beter is geworden. De snelheid en stabiliteit van de verbinding is ten opzichte van vroeger enorm verbeterd.Daarnaast is de software van CyberGhost ontwikkeld voor alle bekende besturingssystemen, zoals Android, MacOS en iOS. Ten opzichte met de ExpressVPN is deze VPN verbinding erg goedkoop. Ben je opzoek naar een goedkope VPN verbinding? Gebruik dan CyberGhost.

Wat doet een VPN?

Als je zonder VPN verbinding een website op het internet bezoekt, maakt je device verbinding met je eigen provider. De providers leiden je dan naar de websites die je wilt bezoeken via het internet. Al het internetverkeer wordt via de servers van de servers geleid, waardoor jouw provider alles kan vastleggen. In sommige gevallen geeft je provider je internetgeschiedenis aan overheidsinstanties, adverteerders en andere instanties.

Een VPN verbinding voorkomt deze nonsens. Een VPN verbinding leidt al je internetverkeer dor naar een andere server. Je VPN provider verbergt je IP-adres en versleuteld alle gegevens die jij ontvangt en verstuurt. Het kan altijd voorkomen dat iemand het onderschept, maar het is dan onmogelijk om het te lezen. Door de geavanceerde software blijf jij 100% anoniem, gegarandeerd.

Dit bovenstaande heeft drie voordelen:

  • Online privacy: Niemand op de hele wereld zal in staat zijn om je data in te zien. Je verstuurt alleen beveiligde data. Als iemand je afluistert dan zal diegene alleen maar versleutelde data tegenkomen, waardoor diegene er niks mee kan. Ook je provider die je gebruikt om internet te krijgen is niet in staat om jouw internet gedrag af te lezen.
  • Veiliger online: Alle data tussen je apparaat en de VPN servers zijn versleuteld, waardoor hackers niet in staat zijn om data te gebruiken. Wifi netwerken staan er bekend om dat deze eenvoudig te manipuleren zijn, maar met een VPN server is dit niet mogelijk.
  • Blokkades omzeilen:  Een ander groot voordeel is dat je online geografische blokkades zou moeten kunnen omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld de Turkse Netflix bekijken in Nederland. Dit levert vaak economische voordelen op voor je portemonnee. Ook het bezoeken van websites in landen waar dit eigenlijk niet mogelijk is, bijvoorbeeld Korea waar internetcensuur heerst, kun je dit wel met een VPN verbinding.
Gratis VPN Nederland
Wat doet een VPN?

VPN protocollen

VPN verbindingen bestaan door middel van een virtuele point-to-point verbinding. Dit wordt uitgevoerd door te maken van een zogeheten beveiligde tunnel en in de meeste protocollen de data die verstuurd wordt te beveiligen. Er zijn diverse opties hoe de ‘tunnel’ opgezet kan worden. De veel gebruikte mogelijkheden en manieren om een protocol op te zetten zullen we hieronder in een overzichtelijke samenvatting bespreken.

VPN protocollen
VPN protocollen

OpenVPN Protocol

Een OpenVPN staat voor ‘open source virtual private network’. Deze manier van werken staat er bekend om dat er gebruik gemaakt wordt van een OpenSSL, waardoor alle encryptie mogelijkheden die OpenSSL biedt gebruikt kunnen worden door middel van een OpenVPN verbinding. De zogeheten AES encryptie wordt veelal als sterkste gezien.

De basis van een verbinding worden door gebruikt te maken van certificaten tot stand gebracht. Op deze manier kan een VPN server en de gebruiker hoe de data versleuteld en ontsleuteld kunnen wordende VPN wereld worden dit ”encrypten” en ”decrtypen” genoemd. OpenVPN bestaat wereldwijd bekend als één van de veiligste en beste oplossingen om een VPN verbinding op te zetten. Ook is het vanwege het open-source karakter beschikbaar voor veelal alle en verschillende platformen, waardoor wij ook OpenVPN aanraden waar dit natuurlijk mogelijk is.

IPSec/L2TP

Een IPSec/L2TP is een combinatie van twee protocollen, zoals de naam het al zegt. Een IPSec zorgt voor de versleuteling van de gegevens en een L2TP zorgt voor de tunnel die opgezet en aangemaakt moet worden, waardoor beide veelal in combinatie met elkaar gebruikt worden. Een IPSec maakt altijd gebruik van een UDP-500 poort. Dit houdt in dat het gemakkelijk te blokkeren is. Een IPSec is vanuit onze ervaring erg veilig te noemen, aangezien er door vele encryptie methodes ondersteunt worden door veilige en betrouwbare authentificatie. Ook is het vaak standaard op apparaten geïnstalleerd, waardoor de IPSec vaak gebruik wordt.

PPTP

Een PPTP protocol is een protocol dat in verleden veel gebruikt werd. Het is een beetje de Windows XP van de protocollen. Door veiligheidslekken raden wij van Zakelijk Ondernemen dit protocol af. De definitie van PPTP is ”point to point tunneling”. Het zet alleen een tunnel op en als je dit naast de maatstaven van nu houdt is het van erg slechte en lage kwaliteit. In het verleden is meerdere malen bewezen dat de encryptie eenvoudig te kraken is. De verbinding gaat over een beveiligde tunnel in het PPTP protocol, waardoor het niet heel veilig is. Deze tunnel verstuurd versleutelde data, waarvan de sterkte niet groot is.

Softether

Het nieuwste VPN protocol die wij beschrijven is het Softether protcol en is te vergelijken met een OpenVPN source en daardoor gratis te gebruiken. Het voordeel in vergelijking met een OpenVPN is dat het veel sneller en minder storingen heeft dan OpenVPN. Een kantpunt is wel dat Softether een relatief nieuwe protocol is en het het zichzelf nog moet bewijzen. In onze ogen ziet dit protocol er veelbelovend uit en wij verwachten ook een mooie toekomst met dit protocol.

Waar wordt een VPN verbinding voor gebruikt?

Een VPN netwerk wordt door een breed scala mensen gebruikt. Hieronder hebben wij per kopje het nut, per situatie beschreven.

Bedrijven en andere instellingen

Voor jou als (toekomstige) ondernemer is het wenselijk dat je medewerkers op het bedrijfsnetwerk kunnen als ze niet fysiek binnen het bedrijf aanwezig zijn. De belangrijkste bestanden binnen het bedrijf blijven opgeslagen en zijn altijd bereikbaar. Een VPN is een extra beveiliging van de data die de werknemers versturen en ontvangen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van services die op een CRM-systeem gebruikt worden.

Ook tussen universiteiten en andere onderwijsinstellingen wordt vaak een VPN verbinding opgesteld om zo belangrijke informatie uit te wisselen. Op deze manier kunnen studenten, werknemers en leraren veilig informatie uitwisselen.

Veilig op publieke netwerken

Wanneer je bijvoorbeeld in de trein op een openbaar netwerk bent ingelogd is je data erg kwetsbaar en relatief eenvoudig af te luisteren voor derde. Door middel van een VPN verbinding is dit gevaar met de volledige garantie verholpen. De data wordt middels een versleutelde verbinding beveiligd. Dit kan zeer wenselijk zijn, aangezien je niet zomaar jouw ondernemersgegevens of belangrijke documenten wilt delen met andere personen.

Een gratis VPN verbinding in Nederland

Bij de meeste servers kan je een gratis proefperiode starten om te testen of de aanbieder van de VPN bij jou past. Een proefperiode heeft veelal een termijn van ongeveer dertig dagen, waarna je naar ongeveer een maand een kleine fee per maand moet betalen. Deze fee hangt af van het soort server waar je gebruik van wilt maken, maar ook van het termijn dat je een abonnement afsluit. Wij adviseren om niet het duurste, maar ook niet het goedkoopste abonnement te nemen, waardoor je voor een mooie prijs, een goede VPN verbinding kan krijgen.

Moet je een VPN gebruiken?

Zakelijk Ondernemen krijgt vaak de vraag of het noodzakelijk is om een VPN verbinding te gebruiken. Helaas kunnen wij die beslissing niet voor je maken, maar wij kunnen natuurlijk wel een advies geven. Wanneer jij opzoek bent naar meer privacy, beveiligde gegevens en het omzeilen van geografische blokkades, dan is een VPN verbinding iets voor jou! Daarnaast kan je informatie over klanten, medewerkers en andere stakeholders beveiligd versturen. Je loopt geen risico meer dat derde deze gegevens kunnen stelen en openbaar op diverse websites kunnen publiceren.

ProviderEigenschappenScoreMeer info
✔️ Geen logs
✔️ Hoge snelheid
✔️ Dedicated ip
✔️ Goede apps
✔️ Beste prijs
✔️ 30 dagen gratis
9,5Bezoek website
✔️ Geen logs
✔️ Mogelijkheid tot dedicated ip
✔️ Goede software & apps
✔️ Goed geprijsd
9,2Bezoek website
✔️ Zeer goede privacy
✔️ Goedkoopste premium VPN
✔️ Gemakkelijke software
✔️ 45 dagen niet goed, geld terug garantie
9,0Bezoek website
✔️ Erg goedkoop
✔️ Hoge snelheid
✔️ Onbeperkt aantal connecties
✔️ Geen logs
8,75Bezoek website


Over de auteur

Redactie

De redactie van Zakelijk Ondernemen schrijft dagelijks artikelen over alle onderwerpen die aan bod komen tijdens het ondernemen, zoals boekhouden, manieren om geld te verdienen en handige tips en weetjes. Zakelijkondernemen.nl, de website voor (toekomstige) ondernemers.

Laat een bericht achter