Blogartikel

Cursus ondernemen

Cursus ondernemen
Geschreven door Redactie

Beginnend ondernemer of al een tijdje bezig? Jezelf blijven ontwikkelen is één van de belangrijkste dingen die je kan doen om alles uit je loopbaan als ondernemer te halen. We hebben ook een mooie kortingscode voor NHA beschikbaar. Lees snel verder!

Een webinar volgen

Een webinar is een veelgebruikte methodiek die op dit moment enorm populair is onder cursisten en YouTubers die cursussen over ondernemen verkopen. Deze kennisoverdracht wordt gehouden door middel van een presentatie via het internet. Diverse deelnemers kunnen de presentator via de computer, smartphone of andere apparaten volgen, waardoor bijvoorbeeld tijdens je treinreis de presentatie kan volgen. Ook is er vaak de mogelijkheid om tijdens de presentatie vragen te stellen via de chatbutton. Het grootste voordeel van een webinair is dat je op elke locatie de cursus kan volgen.

Voorbeeld webinair

Een voorbeeld van een webinar is een presentatie van iemand die zich als professional heeft ontwikkeld als freelance marketeer. Deze cursist legt je vaak stap voor stap uit hoe je bepaalde punten moet uitvoeren. Denk daarbij aan het informatie verschaffen over het businessmodel.

Theoretische kennis vergaren

Cursus Ondernemen

De meest traditionele manier van kennisontwikkeling is het lezen van diverse soorten literatuur. Denk bijvoorbeeld aan het boek van Simon Sinek ‘Begin met het waarom’. Dit en soortgelijke boeken zijn aan te raden als je je meer wilt focussen op de bestaansreden van je onderneming. Via de literatuur leer je voornamelijk uit theoretische onderbouwing en bevindingen die zijn ontstaan tijdens het schrijven van het boek. Een voordeel van deze methodiek is dat je waardevolle informatie in handen hebt. Theoretische kennis komt namelijk voort uit het doen van diverse onderzoeken. Het nadeel van het lezen van literatuur is dat je het niet gemakkelijk in de praktijk kan uitoefenen.

Cursussen ondernemen via NHA thuisstudies

Wil je de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk uitoefenen? Dan ben je bij NHA thuisstudies bij het juiste adres. NHA is de grootste school voor thuiscursussen en -opleidingen van Nederland. De afgelopen 85 jaar volgden naar schatting meer dan twee miljoen cursisten de beste cursussen en opleidingen van NHA.

Cursussen en trainingen die je bijvoorbeeld kan volgen zijn beroepsopleidingen, taalcursussen en hobbycursussen. Ook worden er trainingen gegeven voor beginnende en ervaren ondernemers.

Waarom is een cursus voor ondernemers belangrijk?

Een cursus voor ondernemers is belangrijk omdat je kennis nodig hebt om toe te kunnen passen in de praktijk. We krijgen soms te horen dat het beter is om tijdens de levensfase als ondernemer te struikelen over bepaalde onderwerpen, waarbij je van je fouten leert. Wij geven toe dat dit een van de beste manieren is om jezelf te ontwikkelen. Ook willen we hier een kanttekening bij plaatsen. Natuurlijk is het goed om fouten te maken, maar om je een steuntje in de goede richting te geven is het belangrijk om de basis van het ondernemerschap te beheersen, waardoor je met een normale basiskennis kan beginnen met de tour van je leven.

Thuiscursus beginnend zelfstandig ondernemer

Zakelijk Ondernemen licht graag aantal punten uit die je als beginnend ondernemer kan leren om goed van start te gaan:

  • Eigen webshop starten: Wil je weten hoe je kunt ondernemen op internet met een eigen webshop Volg de cursus Eigen Webshop. In 20 weken tijd open je de virtuele poorten van jouw webwinkel. Denk bijvoorbeeld aan telefoonhoesjes, maar ook aan dierenspeeltjes.
    Zelfstandig ondernemer Basis: voor veel mensen in Nederland is het een droom, maar voor slechts een enkeling wordt deze droom werkelijkheid. Werken voor jezelf en een eigen onderneming starten. Wil je een eigen winkel, praktijk of webshop beginnen? Kies voor een goede basis en zorg ervoor dat je beschikt over grondige kennis van het ondernemerschap met een cursus ondernemen.

Thuiscursus ervaren ondernemers

Ook als ervaren ondernemer kan je nog veel leren van diverse strategieën die je kan toepassen op je business. Je kan bijvoorbeeld denken aan een cursus ondernemersstrategie. Tijdens deze sessies leer je het proces van strategische planning ontwikkelen en toepassen in de praktijk. Wanneer je een strategisch plan voor je bedrijf opstelt, denk je aan veel dingen. De bedrijfsstrategie bestaat uit een omgevingsanalyse, waarbij een SWOT-analyse centraal staat.

Je kunt op diverse manieren aan de slag gaan, maar het belangrijkste tijdens deze sessies is hoe je de strategie in de praktijk toepast.

Een online thuiscursus ondernemen met korting

Om de waardevolle informatie als ondernemer toe te passen, dien je een cursus aan te schaffen bij NHA thuisstudies. Om jou als lezer te belonen voor je tijd, hebben we speciaal voor jou enkele mooie acties die jij kan gebruiken! We hebben de acties en voordelen van NHA op een rijtje gezet:

  • Gratis tablet inclusief toetsenbord
  • €25,- korting op je cursus
  • 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt (klik hier om te profiteren)

We hopen dat je een goede uitleg hebt gekregen over mogelijke manieren die jij als beginnend of ervaren ondernemer kan gebruiken! Mochten er nog onduidelijkheden zijn, dan kan je altijd een berichtje plaatsen onder dit berichtje.

Over de auteur

Redactie

De redactie van Zakelijk Ondernemen schrijft dagelijks artikelen over alle onderwerpen die aan bod komen tijdens het ondernemen, zoals boekhouden, manieren om geld te verdienen en handige tips en weetjes. Zakelijkondernemen.nl, de website voor (toekomstige) ondernemers.

Laat een bericht achter