Bedrijfspensioen

De kans is groot dat je niet precies weet wat een bedrijfspensioen is, je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Een bedrijfspensioen kan handig zijn voor jouw onderneming, al hangt dit volledig af van de omstandigheden van het geval. In dit geval zullen wij  je wat meer laten zien als het aankomt op een bedrijfspensioen. Na het lezen zal je een beter beeld hebben over wat je van een bedrijfspensioen kunt verwachten.

Wat is een bedrijfspensioen?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is een bedrijfspensioen precies? Collectief pensioen, ook wel een bedrijfspensioen, is bedoeld als aanvulling op het pensioen van de overheid, de AOW. De AOW en het pensioen via de werkgever moet voldoende inkomen geven als de werknemer met pensioen gaat. Dit bedrijfspensioen houdt overigens ook in dat er verzekerd zal worden in het geval van overlijden of bij arbeidsongeschiktheid. Door middel van een bedrijfspensioen zijn de werknemers in het bedrijf in staat om mogelijke onverwachte kosten op te vangen.

Het belang van een bedrijfspensioen

Werknemers hechten veel waarde aan hun pensioen, dit is de reden dat je er verstandig aan doet om een bedrijfspensioen te overwegen voor binnen het bedrijf. Door te kiezen voor een bedrijfspensioen ben je in staat om werknemers een zeer stabiel en structureel bedrijfspensioen te geven. Er zijn werkgevers die verplicht zijn om een bedrijfspensioen aan te bieden. Als dit voor jouw bedrijf ook geldt dan kan je dit terugvinden in de CAO. Mocht je niet te maken hebben met een verplichting dan is het alsnog een goede keuze om te overwegen. Je maakt het namelijk jouw werknemers makkelijker. Daarnaast is het vaak ook nog eens goedkoper nu je minder geld kwijt bent voor het beheer. Je hoeft niet alles individueel te regelen, maar je kunt alles collectief beheren.