Bedrijfsovername

Mocht je van plan zijn om een bestaand bedrijf over te nemen dan zal je het een en ander moeten regelen, er komt namelijk best wel wat kijken bij het overnameproces. Veel ondernemers zijn hier niet van bewust. Voor deze ondernemers hebben wij in dit artikel het nodige op een rijtje gezet. Deze informatie zorgt ervoor dat je meer inzicht zal krijgen in wat je precies kunt verwachten van een bedrijfsovername.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als het aankomt op een bedrijfsovername. Zorg ervoor dat je alles weet rondom het bedrijf dat je graag wilt overnemen. Het makkelijkste is om een adviseur in te schakelen. Deze kan je namelijk adviseren over wat je moet doen en waar de mogelijke valkuilen liggen. Wees altijd duidelijk in wat je wilt bereiken met de overname. Weet waar je het voor doet en hoe het bedrijf er voor staat wat je graag over wilt nemen. Dit kan je onder andere te weten komen tijdens de onderhandelingen. Doe echt mee aan de onderhandelingen als je een volledig beeld wilt schetsen over het betreffende bedrijf.

Denk goed na over de financiering

Als het aankomt op een overname zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt financieren. In ons land is het gebruiken om een mix te hebben van geleend geld en eigen middelen. Het is daarom van belang dat je voor jezelf nagaat hoeveel je zelf in kunt brengen. Deze eigen inbreng is echt van cruciaal belang, zonder de eigen inbreng zal het namelijk lastig worden om een overnam financiering rond te krijgen. Meer informatie met betrekking tot de financiering zelf kan je nagenoeg altijd terugvinden op de site van de kredietverstrekker van de lening.