Bedrijfslening

Veel ondernemers lopen tegen het probleem aan dat zij niet over voldoende kapitaal beschikken om een bedrijf met succes op te zetten. Nu kun je natuurlijk wel terecht bij vrienden en familie voor wat geld, echter is dit niet optimaal. Het is daarom een veel beter idee om te kiezen voor het alternatief, dit is een bedrijfslening. Wat is een bedrijfslening? En waarom zou je er verstandig aan doen om een bedrijfslening af te sluiten? Om hier achter te komen raden wij je aan om even verder te lezen, we laten het je hieronder namelijk zien!

Wat is een bedrijfslening?

Je kunt het eigenlijk al wel aan de naam zien, een bedrijfslening is niets meer dan een lening die je kunt afsluiten voor het bedrijf. Deze lening wordt in het bijzonder gebruikt om een zakelijke aankoop te doen. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan de aanschaf van een bepaalde machine. Door de mogelijkheid tot het afsluiten van een bedrijfslening zal je in staat zijn om jouw bedrijf net even wat sneller tel aten groeien. Wel is het van belang dat je weet dat een bedrijfslening niet altijd wordt verstrekt. Je moet namelijk duidelijk kunnen maken wat je met het geld wilt gaan doen. Een lening verstrekker loopt immers risico met de lening.

Een bedrijfslening afsluiten

Een groot voordeel van een bedrijfslening is dat je op een zeer toegankelijke manier aan kapitaal kunt komen. De eisen zijn over het algemeen minder streng dan bij een lening bij de bank. Deze optie maakt het mogelijk om meer kapitaal bij elkaar te krijgen om een dure aanbesteding te maken. Middels deze aanbesteding ben je in staat om jouw bedrijf net even dat extra zetje te geven. Let er wel goed op welke bedrijfslening je afsluiten, zo willen de rentes nog wel eens verschillen per aanbieder.

Manieren om aan bedrijfskapitaal komen

Er zijn verschillende manieren waarop je in staat bent om aan bedrijfskapitaal te komen voor jouw bedrijf. We zien echter dat lang niet iedere ondernemer bewust is van deze verschillende manieren. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we de meest toegankelijke manieren voor bedrijfskapitaal in dit artikel onder een rijtje gezet. Zo weet je welke opties er voor je open liggen.

  • Een bedrijfslening – een bedrijfslening is de meest toegankelijke manier om aan bedrijfskapitaal te komen. Door de relatief lage eisen zal je met jouw onderneming snel en eenvoudig over de juiste hoeveelheid kapitaal beschikken. Let altijd wel even op de hoogte van de rente die je betaalt voor de lening. Er zijn genoeg kredietverstrekkers waar je terecht kunt voor een dergelijke lening voor het bedrijf.
  • Een crowdfunding actie – we zien dat er steeds meer start ups kiezen om een crowdfunding actie op te zetten. Het voordeel van deze optie is dat je in staat bent om op een zeer toegankelijke manier aan bedrijfskapitaal te komen. Het nadeel is alleen wel dat je afhankelijk bent van de mensen die je ondersteunen. Bij een bedrijfslening hoef je alleen de kredietverstrekker te overtuigen van je idee. Ook hiervoor zijn er veel aanbieders te vinden.
  • Een zakelijke lening – het is bij sommige banken mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen. Met deze lening kan je vervolgens over bedrijfskapitaal beschikken wat gebruikt kan worden voor jouw onderneming. De eisen zijn vaak wel wat strenger bij de bank, dit kan dus een nadeel zijn. Het voordeel is wel weer dat het bedrijfskapitaal vrij tot je beschikking zal staan. Je kunt dit dus zelf gebruiken binnen de onderneming. Bij een bedrijfslening wordt het vaak gebruikt voor een specifieke aankoop.