Bedrijfsauto

Er zijn veel bedrijven die behoefte hebben aan goed vervoer. Dit zijn met name de bedrijven die  te maken krijgen met vervoersdiensten, al kan het ook zijn dat er een auto nodig is om naar een klant te rijden. Wij krijgen met regelmaat vragen met betrekking tot een bedrijfsauto. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij de aanschaf? En kan je de kosten aftrekken van de belasting? Tijd om daar achter te komen, lees dus snel verder!

Een tweedehandse bedrijfsauto kopen

Een tweedehands bedrijfsauto is een prima optie als je op zoek bent naar een bedrijfsauto voor bij jou in het bedrijf. Als je ervoor kiest om een tweedehands bedrijfsauto aan te schaffen dan mag je de afschrijving wel opnemen bij de belasting. Dit geldt ook voor de kosten die je maakt voor de auto. Het is alleen niet toegestaan om de aanschafkosten van de zaak af te halen. Het voordeel van een tweedehands bedrijfsauto is natuurlijk het feit dat deze een stuk voordeliger zijn dan een nieuwe. Door te kijken op sites als Autoscout24 ben je in staat om een prima bedrijfsauto te vinden voor het bedrijf.

Of toch een nieuwe bedrijfsauto?

Naast een tweedehands auto is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een nieuwe bedrijfsauto. Je vraagt je misschien af wat het voordeel is van een nieuwe bedrijfsauto. Het grootste voordeel van een nieuwe bedrijfsauto is het feit dat je meer fiscaal voordeel zult hebben. Bij een nieuwe auto is het namelijk wel toegestaan om de volledige aanschaf en de andere autokosten van de belasting af te trekken. Mocht je meerdere nieuwe bedrijfsauto’s voor het bedrijf hebben gekocht dan kunnen de besparingen aanzienlijk hoog oplopen. Meer informatie met betrekking tot het aftrekken van de kosten kun je allemaal terugvinden op de site van de belastingdienst. Neem dit dus even op je gemak allemaal door.